joi, 15 octombrie 2015
Sirop de catina
In aceasta perioada e absolut necesar sa nu lipseasca din casa catina.Eu am cumparat 2 kg si am impartit-o in doua.Am preparat catina cu miere,din care deja toti ai casei iau cate o lingurita in fiecare dimineata,pe stomacul gol.Din cealalta jumatate am ales sa fac sirop.Un sirop natural,indulcit tot cu miere.
Acest fruct miraculos contine de 60 de ori mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de lamaie,grapefruit sau portocale.Totodata,10 bobite de catina asigura absorbtia si fixarea mult mai eficienta a calciului in organism.
E recomandat sa se ieie dimineata mierea cu catina sau siropul pentru ca atat mierea cat si catina sunt produse energizante,iar combinatia lor are dublu efect.O lingurita din acest amestec amelioreaza starile depresive,inlatura insomnia si reface starile de epuizare fizica.Catina este recomandata persoanelor anemice,cu deficienta de fier.Ridica imunitatea astfel ca toata iarna poti fi un om sanatos,fara problemele racelilor,gripelor sau virozelor.Este bine sa se consume preventiv,nu ca tratament.
As putea scrie pagini intregi despre beneficiile catinei,dar ma opresc aici si revin la siropul din aceste mici fructe.
Ingrediente:
1 kg catina,500 gr miere
Mod de preparare:
Fructele de catina se spala si se curata de codite.Dupa ce s-au scurs bine de apa,se pun in mixer si se mixeaza.Atentie,folositi cutitul de plastic al mixerului pentru ca fructele de catina oxideaza foarte usor.Pasta obtinuta se strecoara printr-o sita fina sau un tifon.Sucul obtinut se amesteca cu mierea.Se pune in sticle si se tine zece zile la macerat.Siropul se pastreaza la frigider.
Cojile ramase de la strecurare se intind pe o scandurica si se tin la soare sa se usuce.Din ele se face un minunat ceai cu aceleasi beneficii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!