Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 3 ianuarie 2016

Portofele cu nutella si banane







                      Sunt   niste prajiturici foarte pufoase,dulci si aromate.Sunt un fel de haiose,dar nu sunt umplute cu gem,ci cu nutella si banane.Combinatia nutella-banane e irezistibila,fiind una din cele doua mari combinatii din toata istoria produselor alimentare.Am incercat cateva si cu unt de arahide.Sunt grozave,dar cele cu nutella le intrece.Reteta am gasit-o pe un site italian si m-a tentat de prima data,asa ca m-am si grabit sa le fac.Intr-adevar,au avut succesul scontat.
                       Se poate face aluatul clasic de Haios sau,varianta rapida si comoda,se foloseste aluat de foietaj congelat.Fiind in criza de timp,eu le-am facut cu aluat de foietaj cumparat.


                      Ingrediente:
                   1kg aluat foietaj,2 banane,nutella

                      Mod de preparare:
                    Aluatul se lasa se se dezghete la temperatura camerei pana devine flexibil.Se desface din pachet si se intinde putin cu sucitoarea.Se taie in patrate egale.In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de nutella,iar deasupra o felie mai groasa de banana.Se impaturesc aducand colturile opuse impreuna.Se pun in tava si se coc aprox.20-30 min.,pana se rumenesc frumos.Se scot din tava si se pudreaza cu zahar vanilat.
                     Sunt delicioase atat calde cat si reci.

                     Nutella se poate inlocui cu unt de arahide.
                     Pentru un plus de savoare,se poate adauga,pe langa banane,cateva nuci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!