Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 11 ianuarie 2016

Tort cu frisca si piersici






                      Acest tort l-am facut pentru ziua de 7 ianuarie.Pentru mine,aceasta zi e de doua ori aniversara.Fiind Sf.Ion l-am sarbatorit pe sotul meu si am sarbatorit doi ani de blogging.
                      Am vrut sa fac un tort mai fresh,mai racoros,asa ca am ales un tort cu frisca si fructe.Am ales piersicile pentru ca lui Ionel ii plac foarte mult.


                     Ingrediente:
                 Blat: 10 oua,10 ling zahar,10 ling faina,5ling ulei,5 ling apa,un praf sare
                 Crema: 6 galbenusuri,6 ling zahar,1/2 baton vanilie,200ml sirop de piersici sau zeama de compot.4-5 jumatati de piersici din compot,1l smantana pentru frisca.


                    Mod de preparare:
               Pentru blat,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se  freaca cu praful de sare.Se adauga,treptat,uleiul si apa.Se omogenizeaza si se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare.Treptat se adauga zaharul si se bat pana se topeste.Se adauga compozitia de galbenusuri amestecand incet,cu o spatula,cu miscari de jos in sus.La urma se incorporeaza faina cu aceleasi miscari.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Acesta trebuie sa fie incins dinainte.Se coace aprox.30min.,pana trece proba scobitorii.Blatul se scoate si se lasa la racit.
                Intre timp se face crema.Galbenusurile se pun pe foc,la bain marie impreuna cu siropul de piersici,zaharul si batonul de vanilie.Se amesteca pana compozitia devine groasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.600ml smantana pentru frisca se mixeaza pana frisca e pe jumatate batuta.Se adauga compozitia de galbenusuri si se mixeza in continuare.Se taie cuburi 4-5 jumatati de piersica si se adauga in crema.
                Blatul racit se taie in doua pe orizontala,obtinand doua foi.Una din foi se pune pe o tava si se insiropeaza cu sirop de piersici.Se pune crema si se intinde in strat uniform.Deasupra se pune a doua foaie si se insiropeaza si aceasta.Se da totul la rece.
              Din smantana ramasa se bate frisca.Se scoate tortul si se imbraca in frisca.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!