Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 12 iunie 2016

Budinca de gris cu lapte





                     Este un desert usor,care m-a inspirat din desertul copilariei,gris cu lapte.Prin incorporarea in traditionalul gris cu lapte a galbenusurilor si a albusurilor batute spuma,se obtine o budinca aerata,minunata de servit in serile ploioase.
                    Este un desert foarte versatil pentru ca,in compozitia sa,se pot adauga stafide sau alte fructe uscate.Deasupra de pot presara fructe de sezon proaspete.



                    Ingrediente:
                  1l lapte,1 cana gris,200 gr zahar + 5 ling.,50 gr unt,5 oua,un praf sare,jumatate pastaie de vanilie,coaja de lamaie.


                    Mod de preparare:
                 Se prepara grisul cu lapte.Pentru aceasta,se pune laptele la fiert cu cele 200 gr zahar si vanilia.Cand laptele fierbe se adauga grisul in ploaie si se amesteca constant pentru a nu face cocoloase.Cand grisul e fiert,se trage deoparte,se adauga untul si  se lasa sa se racoreasca.
                 Dupa ce s-a racorit,se incorporeaza galbenusurile si coaja de lamaie.Acum e momentul sa se adauge stafidele.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand,cele 5 ling de zahar si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Spuma de albusuri se incorporeaza in gris cu ajutorul unei spatule,cu miscari lente de jos in sus.
                 Se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se toarna compozitia in ea.Deasupra se pot presara fructe de sezon.Pentru a pastra gustul din copilarie a budincii,am amestecat  3 ling de zahar tos cu un pic de pudra de scortisoara si am presarat deasupra.
                Se da totul la cuptorul incins bine dinainte.Budinca a crescut frumos si s-a rumenit in aprox.40 min.
                 Am scos-o din cuptor si nu s-a lasat deloc.A ramas la fel de crescuta,iar zaharul de deasupra s-a caramelizat usor.
                 Se serveste calda,dar e la fel de gustoasa si rece.Ca adaos,se poate face un sos de ciocolata sau din fructe de sezon.





               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!