luni, 29 august 2016
Cartofi taranesti cu cabanos si parmezan
Dupa cum spunea si Oana este o mancare cu foarte multe calorii,dar foarte gustoasa.O exceptie chiar si pentru cine este la dieta nu cred ca strica,mai ales pentru asemena bunatate.
Am ales aceasta reteta de pe blogul Oanei Durican,un minunat blog cu retete una si una,de nu stii la care sa te opresti.
Luna aceasta Oana a fost gazda provocarii Weekend cu spor si ne-a pus la dispozitie urmatoarele teme:Salate,Retete internationale,Felul doi.
Cred ca aceasta reteta se incadreaza si la Felul doi si la Retete internationale pentru ca,o citez pe Oana: "aceasta reteta este o "coproductie"romano-franco-italiana.Si are dreptate.Clasica reteta de cartofi taranesti este completata cu ou ca la cartofii frantuzesti si cu parmezan italian.
Indiferent ce ar fi,este o delicioasa mancare care face fata cu succes unei cine satioase.
Eu am adus cateva mici modificari la reteta,Oana sper sa nu te superi,dar ceva trebuia personalizat.
Ingrediente:
6-8 cartofi medii,2 carnati cabanos,100 gr sunca afumata,4oua,4ling.smantana,o mana de parmezan ras,sare,piper.
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare.Cabanosul si sunca se taie cuburi si se prajesc in putin ulei.
Dupa ce s-au racorit,cartofii se curata de coaja si se taie felii mai groase.Se pun intr-o tava unsa cu unt si se presara desupra sare si piper.Se adauga sunca si cabanosul prajite si se amesteca.
Ouale se bat impreuna cu smantana si se toarna deasupra.Se presara parmezanul ras si se da totul la cuptor.Se tine pana parmezanul s-a topit si cartofii se rumenesc frumos deasupra.
Se serveste cu muraturi sau vara, cu salata de rosii.Calda e un deliciu,dar e buna si rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!