Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 martie 2017

Pui pe sticla





                   
                             Friptura de pui pe sticla este o reteta veche,iubita de toata lumea.Este sinonimul puiului la rotisor facut in cuptorul de la aragaz.Este aceeasi friptura suculenta,frageda si aromata.Iata despre ce e vorba.




                             Ingrediente:
                       
                        1 pui de 1,5-2 kg,sare,piper,boia,cimbru,rozmarin,1 lamaie,1 ceasca ulei,1 sticla bere


                            Mod de preparare:
                 
                        Mai intai se pregateste sosul de condimente.Se amesteca sarea,piperul,cimbrul,rozmarinul,boiaua,uleiul.Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie si se amesteca totul bine.
                        Puiul se curata si se sterge bine cu un servet,apoi se unge bine cu amestecul de condimente.Se unge atat  la exterior cat si la interior.Se lasa sa stea astfel 1-2 ore sau de seara pana dimineata.
                       Sticla de bere se curata de eticheta si se adezivul care o lipeste.Se deschide si se trage puiul pe ea.Daca nu doriti cu bere,puteti pune apa intr-o sticla de bere curata.Se pune astfel intr-o tava cu un pic de apa si se da la cuptor.Se tine aproximativ 2 ore,pana carnea e frageda si suculenta,iar deasupra,pielea e frumos rumenita si crocanta.
                       Se scoate,se lasa sa stea 10 min.apoi se serveste alaturi de o salata sau mujdei de usturoi si sosul din tava.



                       
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!