Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 21 ianuarie 2020

Rata cu portocale






                      O friptura gustoasa,aromata si suculenta veti obtine urmand reteta de mai jos.Portocalele fragezesc carnea de rata si ii dau o aroma deosebita,astfel rezultatul va fi o rata cu carnea frageda si moale,iar deasupra,pielea va face o crusta crocanta.Cat despre gust,incercati si veti vedea.



                     Ingrediente:

                1 rata de aprox.1,5-2 kg,3 portocale,3 ling untura de rata,sare,piper

                   
                     Mod de preparare:

               Rata intreaga se curata si se sterge bine.Untura de rata se incalzeste putin pana devine lichida.De la o portocala se rade coaja si se stoarce,adunand zeama.Coaja si zeama de portocala se amesteca cu untura de rata.Se adauga sare si piper.Cu acest sos se unge rata bine,atat la exterior,cat si la interior.Se pune intr-o tava si se toarna restul de sos deasupra.
               Cu o portocala taiata cuburi se umple rata,iar deasupra se pun felii de portocala.Se acopera totul cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Se tine astfel 2 ore,dupa care se descopera,si se unge cu sosul din tava.Se lasa astfel pana prinde o crusta aurie deasupra.
                Se lasa sa se odihneasca cateva minute,apoi se serveste cu garnitura de cartofi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!