Pagini

Pagini

sâmbătă, 25 aprilie 2020

Consomme de rata



         Consomme-ul este o supa clară,foarte,foarte limpede. Pentru a ieși asa limpede, supa se fierbe ,la foc mic,3-4 ore. Depinde de carne. Eu am folosit carnea de rata pentru că e foarte gustoasă. Iată ce a ieșit .


            Ingrediente:

        1 rata de 1-2 kg,4 morcovi,2pastarnaci ,1 radacina de patrunjel,1 telina,1 ceapa,2 cartofi,1 ardei gras alb,1 lingurita boabe de piper,sare


             Mod de preparare:

       Rata se spală și se curăță de țapi,daca e cazul. Se poate folosi toata rata sau se transeaza și se oprește pieptul si pulpele,restul folosindu-se la supa.
         Zarzavatul se curăță si se taie in doua.
         Într-o oală mare se pun bucățile de carne,se umple cu apa si se pun la fiert,la foc mic. Din cand in când se curata de spuma ce se formează deasupra. Cand incepe sa fiarba se adauga si zarzavatul. Se adauga sarea si piperul boabe. Se lasa totul sa fiarba la foc mic,3 ore.
          Cand supa e gata,se scot bucățile de carne si zarzavat cu ajutorul unei spumiere. Se lasa supa sa se liniștească apoi se strecoară printr-o sita deasă sau un tifon.
          Dacă nu e destul de clară,se lasa sa se răcească si se adauga un albus de ou. Se pune din nou la încălzit pana ce albusul se întărește,atrăgând impuritatile din supa. Se strecoară din nou.
           Se serveste cu taitei fierti in supa sau cu crutoane. Deasupra se presară pătrunjel verde tocat.
         Poftă bună!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!