Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 31 mai 2020

Prajitura cu ness si banane




                     Chiar dacă au apărut primele fructe de primăvară,o prajitura cu banane e binevenită. Aroma acestora,in combinatie cu cafeaua si vanilia fac din această prajitura un desert dulce,aromat,cremos. Într-un cuvânt, prajitura perfectă. Iată despre ce e vorba.




                       Ingrediente :

                Blat : 8 oua,8 ling zahar,6 ling faina,2 ling cacao,1 vf sare
                Crema de ness : 1 budinca de vanilie,4 ling zahar,500 ml lapte,1 ling ness,250 gr unt
                Crema de vanilie: 1 budinca de vanilie,4 ling zahar,500 ml lapte,250 gr unt
                Glazura: 100 gr ciocolata, 50 gr unt 1 ling lapte
                In plus, 3- 4 banane

                   
                     Mod de preparare:

                Mai intai se pregateste blatul.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,cu un praf de sare.Cand sunt tari,se adauga zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Rezulta o bezea lucioasa,tare,care se tine de paletele mixerului.Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se adauga peste bezea.Se renunta la mixer si se amesteca incet,cu o lingura de lemn.
                 Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in compozitia de oua ,la fel ,amestecand incet,cu miscari lejere.
                 Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.
                 Pentru a verifica daca e gata,se inteapa in mijloc cu o scobitoare.Daca iese curata,se opreste focul.Se scoate din tava si se lasa la racit.
                 In acest timp.se fac cremele.Pentru aceasta,se pune doua treimi din lapte la fiert impreuna cu zaharul.Praful de budinca se subtiaza cu restul se lapte ramas.Cand fierbe laptele,se adauga budinca subtiata si se lasa sa fiarba,amestecand,pana se ingroasa ca o smantana. Pentru crema de vanilie,budinca ramane asa. Pentru crema de ness,se fiarbe la fel budinca si,cand e gata,se adauga o lingura de cafea ness.
                 Cele doua budinci se lasa sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.Untul,si el la temperatura camerei,se spumeaza,dupa care se adauga,budinca,lingura cu lingura,amestecand incet sa nu se taie crema.
                 Daca untul si budinca au aceeasi temperatura,sigur crema nu se va taia.Daca cumva se taie ,mixati crema cu mixerul la viteza maxima 10- 15 min,si crema isi va reveni.
                  Blatul se taie in doua,pe orizontala,rezultand doua foi.Una din foi se pune in tava si pe ea se intinde crema de vanilie.Bananele se taie felii si se aranjeaza pe toata suprafata cremei.Peste ele se intinde crema de ness.Se acopera cu cea de-a doua foaie,iar deasupra se toarna glazura de ciocolata.
                   Pentru aceasta,se topeste ciocolata cu laptele si untul pe foc mic.Cand compozitia este omogena,se toarna deasupra prajiturii.
                   Se da totul la rece,cateva ore, pana glazura se intareste.Cu un cutit ascutit se portioneaza prajitura.



                  La noi a fost deliciul Sarbatorilor Pascale,dar merge perfect si ca desert de weekend.


       
               
               








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!