Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 22 aprilie 2020

Prajitura cu mac si lamaie



          Aceasta prajitura cu mac si lămâie este un minunat desert binevenit in orice moment al zilei. Este o prajitura foarte aromata care poate trona ca desert pe o masă festivă,dar merge de minune alături de o cana de lapte sau o cafea.


           Ingrediente:

       400gr faina,100 gr mac, 200ml lapte,250 gr zahăr,1 zahar vanilat,4 oua,250 gr margarină,1 praf de copt,1 vf.sare,coaja de la o lămâie.

        Glazura: 200 gr zahăr pudră,zeamă de la o lămâie.



          Mod de preparare:

      Margarina se freacă bine cu zahărul. Se adaugă,pe rând,galbenusurile,coaja de lămâie,zahărul vanilat,praful de copt si macul. Se încorporează jumătate din cantitatea de faina,se adaugă laptele,apoi restul de faina.
        La urma se adaugă albusurile bătute spuma cu un vf.de sare si 4 ling.de zahăr din cantitatea recomandată.
         Compoziția obținută se toarnă în tava tapetată cu hartie de copt si se da la cuptorul  dinainte încins. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la răcit.
          Pentru glazura,se amesteca zahărul pudră cu zeamă de lămâie pana se obtine o compoziție  mai groasă. Aceasta se toarnă pe prajitura răcită.


       Se lasa sa se întărească glazura,apoi se poate portiona in vederea servirii.


        Aici am inlocuit lămâia cu portocale,iar glazura am făcut-o  cu zeamă de portocale rosii. Este foarte buna si asa,dar prefer varianta cu lamaie. E mult mai aromata.
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!