Pagini

Pagini

miercuri, 22 aprilie 2020

Tort de portocale


    
        Este un minunat tort,dulce si răcoros,pe care l-am facut in iarnă,când era în toi sezonul portocalelor. Imi pare rau ca de-abia acum am postat reteta,dar acum i-a venit rândul. Nu-i bai,va veni un alt sezon de portocale si il veti putea face.


           Ingrediente: 

       Blat : 8 oua,8 ling zahăr,8 ling.faina,1 vf sare,1 zahăr vanilat.
       Crema :4-5 portocale,1 budinca  vanilie,4 ling zahăr,1 gelatina,500 ml frișcă

          Mod de preparare:

     Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea. Cand se face o spuma tare,se adaugă zahărul si zahărul vanilat. Se bate in continuare pana zahărul se topește si rezultă o bezele tare,lucioasa care se tine de paletele mixerului.
       Se adaugă galbenusurile amestecând încet,cu o spatula. La urma se încorporează faina,cu mișcări încete ,de jos in sus.
        Compoziția se toarnă în tava tapetata  cu hartie de copt si se da la cuptor. Se tine pana trece testul scobitorii. Blatul astfel obținut se scoate si se lasa la răcit.
          In acest timp se pregătește crema.              Portocalele se curăță de coaja si se desfac felii. Se storc cu ajutorul unui blender. Zeama  obținută se strecoară și se cântărește 500ml. Cu această cantitate se fierbe budinca. Se pune o parte la fiert impreuna cu zahărul. Cu cealalta parte se subțiază praful de budinca. Se toarnă peste zeamă ce fierbe cu zahărul,amestecând continuu. Cand se îngroașă ca o smantana,se ia de pe foc.
             Gelatina se hidrateaza cu apa rece,apoi se adauga in crema calda. Se amestecă totul bine si se lasa la răcit.
              Se bate smantana pentru frișcă,apoi se adauga budinca răcită.
              Blatul se taie in doua,pe orizontală,rezultând două foi. Pe una din foi se întinde crema si se  acoperă cu a doua foaie. 
            Se îmbracă totul in frișcă si se da la rece pana in momentul servirii.
            Ornarea ramane la aprecierea fiecăruia.


        Iată și o sectiune.

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!