Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Sos de hrean

 



                             Langa un rasol,o friptura,un gratar sau niste carnati fripti este potrivit un sos de hrean.Fin,cremos si foarte aromat completeaza perfect meniul unei zile.Se poate prepara gatit si servit cald sau fara gatire si servit rece.In ambele cazuri gustul si aroma sunt minunate.




                          Ingrediente:

                     Pentru sos cald: 50 gr unt,2 ling faina,400 gr smantana de gatit,1 radacina de hrean de aprox. 10 cm,sare
                      Pentru sos rece: 1 radacina hrean,300 gr iaurt grecesc sau smanatana,sare,1 lingurita zahar


                         Mod de preparare:

                   In ambele cazuri,hreanul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea mica.E bine sa faceti aceasta operatie intr-un loc foarte bine aerisit: cu geamul de la bucatarie deschis larg,pe balcon sau chiar afara.
                   Pentru sosul rece se amesteca hreanul ras cu iaurtul sau smantana,se adauga zaharul si se potriveste de sare.Se amesteca totul bine si se serveste.
                   Pentru sosul cald,intr-o craticioara se topeste untul,se adauga faina si se lasa pe foc pana se ingalbeneste.Se adauga smantana,cate putin,sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Se potriveste de sare,iar la urma,se adauga hreanul.Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!