Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 ianuarie 2025

Prajitura cu coacaze negre, agrise si bezea

 






                           Prajitura cu coacaze negre, agrise si bezea este un desert care se prepara relativ usor. Se pot folosi orice fructe de sezon combinate sau un singur fel. Eu am facut-o in vara, cand a fost abundenta de fructe, dar si iarna se poate face cu fructe din compot sau congelate.



                          Ingrediente:

                      Blat: 250gr unt, 5 galbenusuri, 1 cana zahar pudra (180gr), 2,5 cani faina ( 375 gr), 350ml lapte, 1 praf de copt, 1 vf. sare, 1 plic zahar vanilat, coaja de la o lamaie
                      Umplutura : aprox. 800 gr fructe
                      Bezea: 5 albusuri, 1 cana (200gr) zahar tos, 1 vf. sare


                          Mod de preparare : 

                        Untul se freaca cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, nu se pune urmatorul pana ce precedentul nu e incorporat in crema. Se adauga sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. 
                         Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Dupa aprox. 15 min., cand blatul incepe sa prinda o crusta tare deasupra, se scoate si se aranjeaza fructele. Se reintroduce tava in cuptor si se pregateste bezeaua.
                          Albusurile se bat spuma cu un vf. de sare. Cand sunt tari, se adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana e complet topit.
                          Se scoate iar prajitura din cuptor si se intinde peste fructe, bezeaua. Se da din nou la cuptor pana bezeaua capata deasupra o culoare maronie. 
                          Se scoate prajitura din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se portioneaza si se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!