Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 ianuarie 2014

Cornulete cu osanza (Haios)




                             Pentru ca nu a trecut mult timp decand am tait porcii si fiecare mai are osanza prin frigider,m-am gandit la niste cornulete foietate,crocante si in acelasi timp pufoase.Celebrul Haios,cum i se spune pe la noi,care nu lipseste de pe masa nimanui in ziua de Craciun.

                               Ingrediente:
                          800gr faina,500gr osanza,6 galbenusuri,6 ling smantana,6 ling vin alb

                               Mod de lucru:
                         Osanza se curata de pielite si se da prin masina de tocat.
                         Se famanta 1/3 din faina cu osanza,iar restul se framanta cu galbenusurile,smanatana,si vinul.De preferat sa se foloseasca vin alb,deoarece vinul rosu va da o culoare inchisa aluatului.Se intinde o foaie care se unge cu aluatul de grasime si se impatura in patru.Se da la rece pentru 1 ora dupa care se intinde si se impatura iar.Din nou se da la rece.Aceasta operatie se face de trei ori.




                            A treia oara se scoate din frigider,se intinde o foaie de 1/2 cm ,se imparte in patrate care se umplu cu gem,se indoaie in doua pe diagonala rezultand un triunghi.Se coc in cuptorul dinainte incins.Cand sunt gata se pudreza cu zahar vanilat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!