Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 10 ianuarie 2014

Cremes





                 Cremesul e o prajitura simpla si totusi complicata.Simpla,pentru ca reprezinta o crema intre doua foi de aluat.E simplu de facut din foi de cumparat,gata coapte sau din aluat foietat congelat.In cazul asta coacem noi foile.Dar daca vrem o prajitura cu adevarat "de casa" atunci facem noi si aluatul,il coacem si apoi umplem foile.E mai complicat,dar merita efortul.

                   Ingrediente foi:
           375 gr faina,2 galbenusuri,3 ling smantana,un varf sare,un pic otet,250gr untura sau margarina,150gr faina.

                    Mod de lucru:
         Untura se framanta cu 150gr faina.Din restul ingredientelor se face un aluat care se framanta cu lapte.La sfarsit se unge cu aluatul de faina si untura.Se impatureste in patru si se da la rece o ora,in frigider.Se imparte compozitia in sase si se coc sase foi.Daca nu doriti asa multe foi,puteti pasta aluatul mai mult timp in congelator sau reduceti cantitatile si faceti doar doua foi.

                   Ingrediente crema:
       1.5l lapte,12 ling faina,9 oua,2 cani zahar,baton de vanilie.

                  Mod de lucru:
        Laptele se pune la fiert cu un baton de vanilie. Galbenusurile se freaca cu o cana de  zahar si se toarna in lapte cand acesta fierbe. Se adauga faina  dizolvata in un pic de lapte. Se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.  Albusurile se bat spuma tare,cu o cana de zahar. Se rastoarna in compozitia de galbenusuri si se mesteca usor.
       Se tapeteaza o tava de copt cu peretii mai inalti cu folie alimentara. Se pune peste folie una din foi, apoi se toarna crema  calda. Deasupra se pune a doua foaie. Aceasta foaie va fi baza prajiturii. Se da la rece. Daca crema depaseste peretii tavii,nu e nici o problema,folia va tine crema. Cand s-a racit,se intoarce pe un platou,cu fundul in sus,astfel,foaia de deasupra va veni jos.  
      Se pudreza cu zahar vanilat si e gata de servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!