Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 10 ianuarie 2014

Tort cu mousse de capsuni si crema de ciocolata alba





Un tort delicios,care imbina aroma fructelor primavaratice cu cea a ciocolatei.Si ce poate fi mai gustos decat o simfonie de arome de capsuni si ciocolata alba...Pentru ca,da,torul asta reprezinta o simfonie de arome,culori,gusturi.

Ingrediente:
Blat: 8 oua,8 ling zahar,8 ling faina,praf de copt
Mousse de capsuni: 500gr capsuni, 5 ling zahar,500 gr frisca,gelatina
Mousse de ciocolata alba: 500 gr frisca,200 gr ciocolata alba

Mod de lucru:
Intai se face blatul.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul treptat si se bate in continuare.Cand spuma e tare,se adauga galbenusurile.La urma,se adauga faina si praful de copt.Se mesteca incet,apoi se toarna in tava tapetata si se coace.Pentru a vedea daca e gata,se face proba cu scobitoarea.
Mousse de capsuni: Capsunii se decongeleaza si se pun la fiert cu 5 ling zahar.Cand s-a ingrosat un pic,se ia de pe foc si se marunteste cu blenderul pana devine o pasta.Gelatina se inmoaie intr-un pic de apa,se incalzeste,atentie sa nu fiarba!,si se toarna peste pasta de capsuni.Se bate frisca si se adauga pasta de capsuni.
Crema de ciocolata: ciocolata se topeste la microunde sau la bain marie.Frisca se bate,se mai adauga zahar,daca e nevoie,apoi ciocolata topita.

Blatul copt se taie in trei foi care se insiropeaza cu siropul lasat de capsuni.Pe prima foaie se pune crema de capsuni si se da o oara la rece.Peste crema se pune a doua foaie,se insiropeaza si se pune crema de ciocolata.Se pune a treia foaie insiropata si se decoreaza.Eu am facut o glazura din ciocolata colorata (rosie) apoi am decorat cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!