miercuri, 22 ianuarie 2014
Piftii de porc (Racituri)
Ingrediente:
2 picioare de porc,1 coada de porc,2 urechi de porc,1 ciolan de porc,4-5 morcovi,1telina,2-3 pastarnaci,2 radacini de patrunjel,3-4 catei de usturoi,1 ceapa mare,sare,piper boabe.
Mod de lucru:
Carnea se spala bine,legumele se curata.Intr-o oala mare,se pun la fiert carnea si legumele.Se adauga un pic de sare si o lingurita de piper boabe.Se fierbe la foc mic 5-6 ore pana carnea se desprinde singura de pe os.Cu cat focul e mai mic si supa fierbe cat mai incet,cu atat vom obtine o gelatina limpede si clara.
Cand considerati ca a fiert suficient,se potriveste de sare apoi se opreste focul si se scoate din supa carnea si zarzavatul.Carnea se curata de oase,se taie bucati potrivite si se aseaza in bolurile din care vom servi piftia.Desupra se pune usturoiul pisat.Se toarna zeama printr-o strecuratoare si se da la rece cateva ore,pana se incheaga.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!