duminică, 16 februarie 2014
Piure de spanac cu oua ochiuri
O reteta rapida,dar foarte gustoasa si hranitoare.
Ingrediente:
1kg spanac,2-3 ling faina,1 cana lapte,2-3 catei de usturoi,sare,piper,2 oua de persoana,1 ling.ulei.
Mod de lucru:
Spanacul se spala bine sub jet de apa.Se pune o oala cu apa la fiert si,cand clocoteste se adauga spanacul.Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc.Se strecoara spanacul si se lasa la scurs apoi se toaca marunt sau mai mare,dupa preferinte.Eu il toc cu cutitul,nu foarte marunt.
Faina se subtiaza cu o parte din lapte.Restul de lapte se pune pe foc si cand clocoteste se adauga faina indoita cu lapte.Cine doreste,in sosul alb poate adauga unt cat o nuca, pentru un plus de savoare.Se amesteca si se adauga spanacul si usturoiul tocat marunt si se potriveste de sare si piper.Se lasa sa mai dea un clocot si se ia de pe foc.Se pastreaza la cald pana facem ouale.
Se pune o tigaie la incins si se adauga un strop de ulei.In uleiul incins se prajesc ouale astfel incat albusurile sa fie bine inchegate,iar galbenusurile moi.
Se servesc calde,cu piureul de spanac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!