duminică, 16 martie 2014
Chec cu nuca de cocos
O inspiratie de moment,un chec cu o bezea cu nuca de cocos pe care l-am copt in forma dreptunghiulara.
Ingrediente blat maro:
6 galbenusuri,1/2 cana lapte,1/2 cana ulei,6 ling zahar,15 ling faina,2 ling cacao,praf de copt,coaja de portocala,coaja de lamaie,zahar vanilat.
Ingrediente blat alb:
6 albusuri,6 ling zahar,2 ling faina,150gr nuca de cocos,zahar vanilat,praf de copt.
Mod de lucru:
Galbenusurile se freaca cu zaharul,uleiul si laptele.Se adauga faina si cacaoa,apoi aromele si praful de copt.Se mixeaza totul bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins.
Intre timp,se pregateste compozitia alba: Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se maixeaza pana se topeste.La urma,se adauga faina,praful de copt si nuca de cocos.Se amesteca incet cu o spatula.
Cand compozitia maro e pe jumatate coapta,se scoate din cuptor si se toarna compozitia alba deasupra.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.Pentru a fi siguri,se poate face testul scobitorii.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!