Maine este Sarbatoarea Mucenicilor,asa ca am facut mucenici moldovenesti.Pufosi,parfumati,aromati,cu multa nuca si miere.
Ingrediente:
1kg faina,3 oua,6 ling zahar,100 ml ulei,14 gr drojdie uscata,400 ml lapte,coaja de la o lamaie,coaja de portocala,4 ling miere.Siropul: 2ling miere,3ling zahar,200ml apa,1 baton vanilie.
Mod de pregatire:
Din 4-5 ling faina,lapte,zahar,drojdie se pregateste o maia care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Intr-un castron mai mare se pregatesc restul ingredientelor.Se adauga maiaua si se framanta pana se obtine un aluat elastic,care nu se lipeste.Se acopera cu un servet si se lasa la dospit 2 ore.
Cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru si se framanta.Se face un sul nu foarte gros care se taie in felii.Din fiecare felie se face cate un sul mai mic si mai subtire care se rasuceste in forma de opt.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se mai lasa 30 min la cald,apoi se dau la cuptorul dinainte incins.Se coc pana sunt frumos rumeniti.
Intre timp,se pregateste siropul.200ml apa se fierbe pe foc cu 3ling zahar,2 ling miere,batonul de vanilie si coaja de portocala.Cand incepe se clocoteasca se da focul la mic si se mai lasa 5 min.
Se scot mucenicii din cuptor,se toarna siropul peste ei,se unge cu miere si se presara nuca macinata.Se mai da 5 min la cuptor pana absorb tot siropul.
Sunt dulci aromati,siroposi,pufosi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!