duminică, 6 aprilie 2014
Budinca aperitiv de paste (Vargabeles)
Mi-am amintit de budinca de paste pe care o facea mereu mama.Era un desert rapid pe care-l facea la orice ora cand doream ceva dulce.M-am gandit sa adaptez aceasta reteta,sa fac un aperitiv.Iata ce a iesit.
Ingrediente:
500gr paste fainoase,4 oua,150gr branza de vaci,100gr branza telemea,1 ardei rosu,1 ceapa verde,1 leg marar,100 gr sunca sau carnati afumati,100gr masline,4 ling smantana,sare,piper,100gr pesmet.
Mod de lucru:
Pastele se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert,se scurg,se spala intr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.Intr-un bol se pune branza de vaci sfaramata si branza telemea data pe razatoare.Ceapa se toaca marunt, ardeiul si sunca se taie cubulete si se adauga peste branza.Maslinele se dezoseaza si se taie felii apoi se adauga la branza.Se adauga mararul taiat marunt,smanatana si galbenusurile.Se amesteca totul bine sa se omogenizeze.Se adauga pastele,sare si piper.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Se adauga peste paste si se amesteca incet,sa nu se lase.Intr-o tava se prajeste pesmetul,se sareaza putin,apoi se tapeteaza tava.Se toarna compozitia peste pesmetul din tava si se da la cuptor.E gata cand se rumeneste deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!