Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 21 aprilie 2014

Tort de Paste







                          Este un tort delicios,in care am imbinat foi de bezea cu nuca de cocos si crema de ness ,caramel si nutella.O combinatie fina si usoara,cu arome delicate.


                       Foi:
                    10 albusuri,2 cani zahar,2 cani faina,2 cani nuca de cocos,praf de copt,zahar vanilat.
                     Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea.Se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.La sfarsit se adauga ,in ploaie,faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.Se amesteca  cu o spatula,prin rasturnare,de sus in jos.
                    Compozitia se imparte in doua parti egale.Se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.Sunt gata cand sunt rumenite un pic deasupra.Se scot si se lasa la racit. Pentru a rezulta foi cat mai egale,se pot injumatati cantitatile si sa se bata de doua ori compozitia.

                     Crema de ness:
                    2 ling ness,500 ml lapte,2 plicuri gelatina,4 ling zahar,300 gr frisca
                    Laptele se fierbe cu nessul si zaharul pana acesta se topeste.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet,se amesteca cu frisca batuta spuma.Se da la rece.

                      Crema caramel:
                     6 ling zahar,500ml lapte,2 plicuri gelatina,300 ml frisca
                     Zaharul se caramalizeaza.Se stinge cu laptele rece si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet,se amesteca cu frisca batuta spuma.Se da la rece.

                       Crema de nutella:
                     4 ling nutella,2 ling zahar,2 ling lapte,300 ml frisca,2 plicuri gelatina
                     Nutella,laptele si zaharul se fierb pana rezulta o crema.Se lasa sa se raoreasca si se adauga gelatina hidratata.Dupa ce s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta tare.Se da la rece.

                      Glazura:
                     150 gr ciocolata,2 ling lapte
                     Se topeste ciocolata cu laptele si se toarna,fierbinte,peste blat.

                    Aranjare:
                 Foile se insiropeaza cu cate o lingura de lapte rece.Peste prima foaie se pune crema de ness,apoi crema caramel.Se acopera cu a doua foaie.Deasupra se face glazura.Partile laterale se  imbraca in crema de nutella.La fel de bine se pot pune toate trei cremele una peste alta.Decorul,ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.
                  Fiind un tort pentru Paste,l-am decorat in spiritul sarbatorii.Peste glazura,am presarat fulgi de cocos vrezi pentru a imita iarba.Am pus doi iepurasi din ciocolata.Din crema de nutella am facut doua cuiburi pe care le-am umplut cu ousoare de Pasti.
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!