sâmbătă, 31 mai 2014
Sirop de capsuni
Pentru ca a inceput campania "conserve pentru iarna",fiind la capitolul "capsuni",de la dulceata,am trecut la sirop.
Ingrediente:
1l zeama de capsuni,1 kg zahar,1lingurita zeama de lamaie
Cantitatile sunt orientative.Pentru o cantitate mai mare de sirop,mariti cantitatile,pastrand proportiile.
Mod de preparare:
Capsunii se pun cu un pic de zahar de seara pana dimineata.A doua zi se mixeaza pana rezulta o pasta fina.La un kilogram de fructe,se adauga 250ml apa.Se toarna totul in tingirea de dulceata,se adauga zaharul si se pune pe foc.Se fierbe pana se topeste tot zaharul,apoi se da la foc iute inca 20min.La fiert se adauga putina zeama de lamaie.Nu se fierbe prea gros,sa se poata turna usor in sticle.
Se ia de pe foc si se toarna fierbinte in sticle care se astupa bine.Se pun in paturi pana se racesc complet.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!