duminică, 22 iunie 2014
Chec cu ciocolata
Un minunat chec pufos,cu aroma si gust de ciocolata.Se face usor si repede si se mananca la fel de repede.
Ingrediente:
5oua,200gr zahar,200gr faina,4ling ulei,200gr ciocolata,1plic zahar vanilat,1lingurita praf de copt,1 praf sare.
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,cu un praf de sare.Zaharul se adauga treptat si se bate in continuare pana se topeste.Rezulta o spuma tare,compacta si lucioasa.Galbenusurile se amesteca cu uleiul.Se toarna incet,treptat,ca la maioneza apoi se incorporeaza in albusurile spuma.Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca incet,de jos in sus pentru a nu se lasa.
Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.100gr ciocolata de topeste pe foc mic,cu un pic de lapte.Se lasa un pic sa se racoreasca,apoi se toarna in compozitia ramasa.Se omogenizeaza,apoi se toarna peste compozitia alba.Se trece cu furculita prin compozitie,pentru a-i da aspect marmorat,apoi se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand sobitoarea iese curata din chec.
Din ciocolata ramasa se face o glazura care se toarna desupra checului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!