Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 3 iunie 2014

Dulceata din petale de trandafiri



                                 Este cea mai aromata si mai parfumata dulceata.E o placere s-o faci.Toata casa se umple de mirosul imbatataor de trandafiri.


                                  Ingrediente:
                                500gr petale de trandafiri,1l apa,1kg zahar, sare de lamaie.


                                   Mod de pregatire:
                                Se folosesc trandafiri special pentru dulceata pentru ca sunt cei mai aromati si mai parfumati.Este vorba de Trandafirul de Damasc.Petalele se curata de pe petiol,se spala si se cantaresc.Se freaca bine cu un pic de sare de lamaie pana incep sa lase zeama.Se lasa sa stea asa,pana se pregateste siropul.
                                 In vasul pentru dulceata se pune sa fiarba apa si zaharul.Cand siropul e destul de legat,se adauga petalele de trandafiri.Se lasa sa fiarba in continuare.Se aduna spuma formata.Se lasa sa fiarba pana cand punem cativa stropi de dulceata pe o farfurie acestia se aduna in mici cristale,nu se imprastie.
                                 Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!