luni, 2 iunie 2014
Dulceata de nuci verzi
Este o dulceata deosebita.Intr-adevar, e un pic mai mult de lucru,mai multa migaleala,dar,credeti-ma,merita efortul.Rezultatul final e minunat.
Ingrediente:
100-150 nuci verzi,1kg zahar,750ml apa,baton de vanilie,1 lamaie.
Mod de lucru:
Cu mainile protejate de manusi,nucile se curata de coaja verde.Trebuie sa ramana doar miezul alb.Pe masura ce se curata,se pun intr-un castron cu apa rece.Se lasa asa de seara pana dimineata.
Intr-un vas se pune apa la foc si se lasa sa clocoteasca.Se adauga nucile,se lasa sa dea cateva clocote,apoi se ia de pe foc.Se lasa sa stea 10 min.,apoi se scot din apa.Se repeta operatia de trei ori.De fiecare data se schimba apa.
Se pun in apa rece si se lasa sa stea asa,schimband intre timp apa de 2-3 ori.
Se pune la fiert apa cu zaharul,iar cand siropul e bine legat se adauga nucile.Se lasa sa mai fiarba 15 min.la foc mic apoi se mareste focul.Se adauga zeama de lamaie si batonul de vanilie.Se lasa sa mai dea cateva clocote,apoi se ia de pe foc.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate,apoi se inchid ermetic.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!