Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 17 iunie 2014

Gris cu lapte si caise caramelizate




                         Si acesta este desertul copilariei.Este foarte rapid si simplu,banal de simplu.Cu un pic de fantezie si imaginatie, un desert banal poate deveni unul rafinat.Se pot adauga diferite sosuri: de vanilie,ciocolata,caramel ,de  fructe sau jeleuri de fructe.


                         Ingrediente:
                       1l lapte,8 ling.zahar,1 cana gris,3-4 caise,unt cat o nuca,baton de vanilie


                        Mod de lucru:
                      Laptele dse pune la fiert cu 4 ling zahar si batonul de vanilie.Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie.Se amesteca bine sa nu se prinda si sa faca cocoloase.Grisul fierbe foarte repede,asa ca in cateva minute e gata.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
                       Intr-o tigaie se caramelizeaza restul de zahar.Cand e topit,se adauga caisele taiate felii si untul.Se lasa cateva minute pe foc,pana caisele lasa siropul lor si se inmoaie,putin.Se toarna fierbinte peste grisul cu lapte.
                       Se poate servi cald,dar e delicios si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!