Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 5 iulie 2014

Dovlecei umpluti




                      Am profitat din plin de bogatiile verii si am facut acesti dovlecei umpluti cu legume.O mancare sanatosa,hranitoare,plina de vitamine,recomandata si in post,daca se renunta la branza si smantana.



                      Ingrediente:
                    3-4 dovlecei,2-3 morcovi,1 ceapa,1 ardei,4-5 rosii,200ml smantana,un pic de branza telemea sau cascaval,sare,piper,5catei de usturoi,cimbru,busuioc.


                      Mod de preparare:
                   Se aleg dovlecei tineri.Se spala si se taie in doua.Mijlocul se scobeste cu o lingurita.Ceapa se toaca marunt,morcovii curatati se dau pe razatoare.Ardeiul  si miezul dovleceilor se toaca marunt.
                    Intr-o tigaie se pune la incins un pic de ulei.Se adauga ceapa si usturoul tocat si se lasa sa se caleasca.Cand devine sticloasa,se adauga ardeiul si morcovii.La urma se adauga si miezul dovleceilor.Se caleste totul pana scade toata apa lasata.Se potriveste de sare,piper si un pic de cimbru.Cand e gata,se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
                   Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii apoi se pun intr-un vas de yena.Deasupra se rade branza telemea sau cascaval,apoi se acopera cu smantana.Pe fiecare dovlecel se pune o rondea de rosie.
                    Restul rosiilor se toaca marunt,se adauga un pic de apa,2 catei de usturoi zdrobiti,sare,piper,cimbru si busuioc.Se amesteca totul si se toarna peste dovlecei.Se da totul la cuptor pana se rumenesc frumos,deasupra,iar sosul de rosii a scazut suficient.
                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!