Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 5 iulie 2014

Prajitura cu visine




                           Este o prajitura foarte pufoasa,creste frumos chiar daca nu se pune praf de copt.Se poate face cu orice fructe,e la fel de savuroasa si racoroasa. 

                       


                           Ingrediente:
                         6 oua,300gr faina,300 gr zahar,10 ling apa calduta,zahar vanilat,300-400gr fructe,un praf de sare.


                          Mod de preparare:
                       Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa.Se adauga treptat apa si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata.Se adauga treptat,faina si se mixeaza in continuare.
                         Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand sunt tari,se adauga 3ling zahar.Se bate bine,pana se topeste tot zaharul.Spuma se toarna peste galbenusuri si se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza.Se amesteca incet,sa nu se lasa albusurile,mai ales ca la aceasta prajitura nu se foloseste praf de copt.
                           Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra,se presara visinele curatate de samburi.Se da la cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30min.
                            Dupa ce s-a racit,se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!