Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 2 iulie 2014

Dulceata de caise




                           Pentru ca anul acesta s-au facut caisele,am cautat sa profit din plin de aceste minunate fructe zemoase,carnoase,parfumate,dulci-acrisoare.



                           Ingrediente:
                       1kg caise,1kg zahar,3 pahare cu apa,1 pahar apa de var limpede,baton de vanilie,zeama de la jumatate lamaie, o mana de samburi de caise decojiti.


                           Mod de preparare:
                         Se aleg caise frumoase,tari,nu foarte coapte.Se curata de coaja, se scot samburii si se pun pentru 2-3 ore in apa limpede de var.
                          Apa de var se obtine prin stingerea varului cu apa.Varul se decanteaza,iar apa de deasupra se poate folosi.Apa de var poate fi inlocuita cu o solutie de apa si bicarbonat.O lingura de bicarbonat la 1l apa.Sincer,eu nu am incercat cu bicarbonat,doar cu apa de var.Astfel pulpa fructelor va ramane intrega la fiert.
                            Dupa 2-3 ore,se scot caisele si se lasa sa se scurga.Intre timp,se face un sirop din apa si zahar.Cand e destul de legat se adauga caisele.Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc pentru 15 min.Atfel caisele vor lasa siropul.Se pune din nou la foc pana se leaga cat trebuie.La ultimele clocote se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si miezul catorva samburi de caise intregi,curatati de pielite.
                            Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!