Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 iulie 2014

Ghiveci de legume





                         Ghiveciul de legume este mancarea preferata vara.Este o simfonie a legumelor de care nu te saturi niciodata.Din ce mananci,ai tot manca.Asa ca,sa profitam de abundenta legumelor de vara.


                         Ingrediente:
                      1 ceapa,2 ardei,2 morcovi,2 vinete,3 dovlecei,4-5 cartofi, o mana de fasole verde,un pumn de mazare verde,4-5 rosii,sare,piper,marar verde,patrunjel verde.Lista poate continua cu orice legume avem la indemana,inclusiv ciuperci.


                          Mod de preparare:
                        Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei incins pana devine sticloasa.Se adauga morcovii taiati rondele,cartofii taiati cuburi si ardeii  taiati fasii.In continuare se adauga vinetele si dovleceii taiati cuburi,apoi mazarea verde si fasolea sau ce legume mai avem.
                          Rosiile se oparesc in apa clocotita si se decojesc.Se taie felii marunte si se pun in ghiveci.Se lasa sa fiarba inabusit sau se da la cuptor pana legumele sunt fierte bine.Se potriveste de sare si piper.Inainte de a-l lua de pe foc,se adauga patrujelul verde si mararul tocate marunt.
                          Cine doreste,poate sa adauge si orez la fiert.Eu prefer savoarea legumelor.
                           Este o mancare usoara si satioasa care merge foarte bine in zile de post.Cine nu posteste,poate servi ghiveciul cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!