Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 29 august 2014

Ghiveci de legume pentru iarna





                       Am profitat de acest sezon in care abunda legumele si fructele si am facut un ghiveci de legume gustos,pentru iarna.Chiar daca ghiveciul pare o mancare banala,foarte comuna,pentru iarna este grozav sa poti aduna la un loc savoarea legumelor.


                     Ingrediente:
                  2kg ceapa,4kg vinete si dovlecei,3kg ardei,4 kg rosii,un pumn de catei de usturoi,1l ulei,1kg morcovi,2 leg.patrunjel verde,sare,piper.



                       Mod de preparare:
                     Se pregatesc legumele.Ceapa se curata si se taie pestisori,vinetele se curata partial de coaja si se taie cuburi,dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi,ardeii se curata de cotoare si se taie fasii,rosiile se decojesc si se taie rondele,morcovii se curata si se taie rondele,usturoiul se curata de coaja si se toaca marunt,patrunjelul verde se toaca marunt.
                      Intr-un vas mare se pun legumele in urmatoarea ordine: ceapa,morcovi,usturoi,vinete,dovlecei,
usturoi,rosii,usturoi,ardei,ulei.
                     Se pune vasul pe foc mic,sa fiarba incet.Pe cat posibil,nu se amesteca in ghiveci,pentru a nu se zdrobi legumele.Se potriveste de sare si piper.Se fierbe pana sunt moi legumele.Se adauga patrunjelul verde tocat marunt si se ia de pe foc.
                     Cu o lingura,se pune ghiveciul in borcane si se inchid ermetic.Se tin in paturi pana se raceste complet,apoi se pun in camara.