Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 6 august 2014

Visinata




                               Cand pui atatea conserve pentru iarna,cand ai la dispozitie atatea fructe,normal ca te gandesti sa prepari si un lichior din fructe.Asa am facut visinata.



                                Ingrediente:
                           1kg visine,500gr zahar,alcool dublu rafinat cat sa cuprinda visinele.


                             Mod de pregatire:
                          Se aleg visine frumoase,se spala si se curata de codite.Se pun in sticle mari,cu gatul larg un rand de visine,unul de zahar si tot asa pana se termina.Printre visine,se pot presara cateva cirese amare,precum si cativa samburi de visine zdrobiti si cateva migdale.Visinata va capata un gust aromat foarte placut.
                           Se leaga sticla la gura si se lasa sa stea,la soare,cateva zile,pana se topeste tot zaharul si visinele lasa siropul.Din cand in cand,se scutura sticla ca sa se aseze visinele.Se toarna apoi alcool cat sa acopere visinele, se leaga iar sticla si se lasa sa stea cateva saptamani.Cu cat sta mai mult,cu atat va fi mai buna visinata.
                            In loc de alcool dublu rafinat se poate folosi rachiu sau tuica.Mie nu-mi place tuica,pentru ca are gustul specific care denatureaza aroma visinelor.
                            Daca visinata este prea tare,se poate slabi cu un sirop facut din apa si zahar.
                            Dupa gust,se poate servi visinata impreuna cu visinele sau numai zeama.Visinele se servesc separat,tavalite prin zahar sau se pot fierbe intr-un sirop de zahar si se servesc ca compot.La fel de bine se pot folosi la prajituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!