Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 16 septembrie 2014

Dulceata de struguri

                       Este o dulceata foarte versatila pentru ca se poate face din struguri albi,rosii sau negri.Indiferent ce struguri ati alege,dulceata va fi la fel se gustoasa si aromata.


                      Ingrediente:
                    1kg boabe de struguri,1kg zahar,1 lamaie,3 pahare cu apa.


                     Mod de preparare:
                   Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante.
                   Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana lasa stugurii zeama.Se pune din nou pe foc si se fierbe pana e bine legata.E legata atunci cand,daca se picura pe o farfurie sirop,picatura nu se imprastie.
                    Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

                 

                      Trips:
                 - Cine doreste,poate cu un ac ,sa scoata samburii din boabele de struguri.Eu consider ca nu e necesar deoarece la fiert,ies din boabe si se ridica deasupra dulcetei de unde se pot aduna cu o lingurita.
                  -Pentru un plus de savoare,se poate adauga un pic de baton de vanilie in dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!