marți, 21 octombrie 2014
Castane coapte
Nu puteam lasa sa treaca toamna fara sa ne bucuram de cateva castane coapte.Pe langa aroma inconfundabila si gustul extraordinar castanele aduc multe beneficii sanatatii noastre.
Cateva castane coapte va ajuta sa luptati impotriva bolilor de inima,a anemiei,a afectiunilor digestive si respiratorii.Castanele contin foarte multe fibre,antioxidanti si saruri minerale, fiind recomandate pentru prevenirea bolilor coronariene,a colesterolului,intarind musculatura si vasele de sange.
Au efect tonic pentru sistemul nervos,energizant,detoxifiant,inareste sistemul imunitar si combat anemia.
Cu alte cuvinte,sa consumam castane.Se pot consuma fierte sau coapte.Eu am ales varianta coapta datorita aromei si a gustului minunat.
Castanele se pot coace pe foc sau in cuptor.Inainte de a pune castanele la copt trebuie crestata coaja acestora pentru a se putea elimina vaporii de apa in timpul coptului.Daca nu le crestati,castanele vor exploda.
Se pun intr-o tigaie,pe foc si se misca de cateva ori cu o lingura pentru a se coace pe toate partile.Se tin aproximativ 10 min.Cand sunt coapte,coaja e tare,casanta,iar crestatura facuta se va largi.
Daca le doriti la cuptor,se pun intr-o tava si se baga la cuptor.Cuptorul trebuie sa fie incins bine.E recomandat sa se puna o tava cu un pic de apa, in cuptor,in timpul coacerii.Aici dureaza cam 45 min. pana se coc bine castanele.
Pentru a se decoji mai usor dupa coacere,castanele se tin 15 min in apa calduta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!