joi, 16 octombrie 2014
Compot de gutui
Daca am facut si dulceata si peltea,normal,nu putea lipsi nici compotul de gutui.Si pe buna dreptate,cand ma gandesc cat de parfumat si aromat este.Cu gustul sau putin acrisor e un rasfat pentru papilele noastre gustative.
Se aleg gutui frumose si sanatoase,fara pete.Se spala bine , se curata de coaja si de casuta cu samburi apoi se taie felii sau cuburi.Se cladesc frumos in borcane si se toarna apa rece peste ele.In fiecare borcan se adauga un pic de baton de scortisoara si 3-4 ling zahar tos.
Dupa ce s-au inchis ermetic,borcanele se pun la fiert la bain marie.Intr-o cratita mai mare pe fundul careia s-a pus un prosop,se aranjeaza borcanele cu compot,se toarna apa cat sa acopere 3/4 din borcane,se acopera cu un servet si se da la foc.Se lasa sa fiarba 1 ora de cand incepe sa clocoteasca apa.Cand sunt gata se scot din cratita si se pun in paturi pana se racesc complet,apoi se depoziteaza in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!