Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 6 octombrie 2014

Zacusca de ciuperci





                      Inca o zacusca,de data asta de ciuperci,a umplut borcanele din camara mea.Este foarte gustoasa,putin picanta,merge de minune pe paine,dar e delicioasa pe pizza,ca sos.Cu alte cuvinte,am multe motive ca sa nu lipseasca din camara.




                      Ingrediente:
                   5kg ardei capia,5 kg gogosari,1kg ceapa,400ml ulei,1l bulion,2-3 kg ciuperci,sare,piper,foi de dafin.


                    Mod de preparare:
                 Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte.Ceapa se curata si se toaca cu masina de tocat carne sau cu robotul.Ciupercile se spala,se curata si se taie felii potrivit de mari.Ardeii si gogosarii se macina si ei.
                  Intr-o cratita mai mare,se pune ceapa si ciupercile sa se caleasca in ulei.Cand a scazut apa de pe ciuperci se adauga  ardeii si gogosarii macinati,bulionul,sarea,piperul si foile de dafin.Se lasa sa fiarba mestecand tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fund.
                  Se fierbe pana scade,iar uleiul se ridica deasupra.Fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.
                  Pentru un gust mai picant,se poate adauga la fiert,1-2 ardei iuti.
                  Se pot folosi atat ciuperci proaspete,cat si la borcan.In acest caz,nu se mai calesc ciupercile.Se vor folosi 4 borcane de 400gr cu ciuperci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!