marți, 7 octombrie 2014
Dulceata de gutui
Dulceata de gutui este printre cele mai aromate dulceturi.E imbatator mirosul de gutui.Imi aminteste de copilarie, cand mama punea gutui pe dulap si le pastra pana tarziu,iar casa era invaluita intr-un miros placut,"de toamna",cum ii spuneam eu.
Ingrediente:
1kg gutui,1kg zahar,un pumn miez de nuca,3 pahare cu apa.
Mod de preparare:
Gutuile se spala si se curata de coaja,apoi li se scoate casuta cu seminte.Se taie felii sau cuburi de marime potrivita.In cratita pentru dulceata se pune la fiert apa cu zaharul.Se ia spuma si cand e aproape legat se adauga gutuile.Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie dulceata.Cu 5 min inainte de a o lua de pe foc se adauga nucile.Fierbinte,se pune in borcane sterilizate si se inchid ermetic.Se pastreaza in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!