duminică, 16 noiembrie 2014
Prajitura cu cafea
Este o delicioasa prajitura cu un gust si aroma inconfundabile.Moale,pufoasa,cremoasa,aromata incanta papilele gustative ale oricui.
Ingrediente blat:
7 oua,300gr zahar,7 ling cafea concentrata,1praf de copt,zeama de la o lamaie,200 gr faina,2 ling cacao.
Ingrediente crema:
4 oua,250 gr zahar,1 ling cafea,vanilie,250 gr unt.
Mod de preparare:
Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Ouale intregi se bat cu zaharul,vanilia si cafeaua, pe foc, pana se ingroasa.Cand are consistenta unei smantani se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se spumeaza bine si se adauga ,treptat,crema racita.
Blatul se poate taia in doua pentru a se umple cu crema sau se poate pune deasupra,crema.
Deasupra se rade ciocolata sau se face o glazura din 100ml frisca,100ml cafea,200gr ciocolata.Se topeste totul pe foc si,dupa ce s-a racorit,se toarna peste prajitura.
Inainte de a servi,se da la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!