Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 2 noiembrie 2014

Supa crema de dovleac





                               Pentru ca e toamna si e Hallowen si e sezonul dovlecilor,o supa crema de dovleac e binevenita.Cu un gust dulceag,aromat,o textura fina,cremoasa incanta in mod placut papilele gustative.


                           Ingrediente:
                       500 gr dovleac,2 morcovi,1ceapa,un pumn de nuci,un pumn de miez de seminte de dovleac,ulei de masline,sare,piper,nucsoara,ghimbir.


                        Mod de preparare:
                     Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Ceapa si morcovii se curata si se pun la fiert impreuna cu dovleacul.Apa se pune cat sa acopere legumele.Se fierb pana legumele si dovleacul se inmoaie bine.Se scot din apa,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se zdrobesc cu blenderul.Rezulta un piure care se subtiaza cu apa in care au fiert legumele sau cu  supa.
                    Se pune totul intr-o craticioara,se adauga uleiul si se mai da cateva minute la foc,timp in care se adauga ghimbirul dat pe razatoare si nucsoara,apoi se potriveste de sare si piper si se opreste focul.
                     Se serveste cu smantana,iar ,ca garnitura, se prajesc in unt nucile si semintele si se servesc cu supa crema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!