Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 10 decembrie 2014

Legume cu cus-cus







                        Este o minunata mancare ce se poate servi ca atare sau ca garnitura langa o friptura.Poate fi o delicioasa mancare de post.Facand-o,mi-a adus aminte de minunatul ghiveci de vara, cand gasesti in gradina o mare varietate de legume si zarzavaturi.Se poate face cu orice fel de legume,cu cat sunt mai multe si mai diverse,cu atat e mai buna mancarea.




                         Ingrediente:
                       2-3 vinete,1ardei,2 morcovi,2 rosii,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,1 leg marar verde,1leg patrunjel verde,sare,piper,ulei,o mana de cus cus.


                          Mod de preparare:
                        Ceapa se curata si se toaca marunt.Morcovii,vinetele si ardeiul se curata si se taie cuburi.Intr-o tigaie,eu am folosit o tigaie I COOK,se pune uleiul la incins si se adauga doi catei de ustroi zdrobiti cu cutitul.Cand uleiul s-a incins se adauga ceapa,ardeiul si morcovii.Se lasa sa se caleasca pana ceapa devine translucida,se adauga vinele si srestul de usturoi taiat felii marunte si se lasa pe foc,amestecand din cand in cand.Cand legumele incep sa se inmoaie,se adauga rosiile tocate.Se potriveste de sare si piper.Cand rosiile si-au lasat zeama,se adauga cus cus-ul.Se amesteca in continuare,pe foc,pana e gata si cus cus-ul.Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se stinge focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!