Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 2 februarie 2015

Negresa cu glazura de portocale







                     Sambata m-am jucat cu ingredientele prin bucatarie si a iesit aceasta minunata negresa.Un aluat ciocolatos,foarte pufos  pe care l-am imbogatit cu o glazura alba de portocale.Combinatia ciocolata-portocale este una din cele mai grozave.Un plus la aceasta negresa este faptul ca  se pastreaza frageda si pufoasa mult timp.Dupa doua zile de stat in bucatarie,e la fel de pufoasa ca in prima zi.



                   Ingrediente:
               300gr faina,300gr zahar,250 ml ulei,3ling cacao,2 oua,250ml lapte,un praf de sare,praf de copt,vanilie,100gr cicolata alba,50 ml suc de portocale,coaja de portocala.


                   Mod de preparare:
                Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana acesta se topeste.Se adauga in fir subtire,alternand,uleiul si laptele.La compozitie se adauga esenta de vanilie.Faina,cacaoa,praful de copt se amesteca bine si se pun peste ingredientele ude.Se omogenizeaza totul bine,se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se poate coace si in forme de chec.
                 Pentru a verifica daca e gata,se face proba scobitorii.Daca intepnad blatul cu o scobitoare iese curata,acesta este gata.Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava si se indeparteaza hartia.
                Intr-o craticioara se pune sucul se portocala,ciocolata rupta bucati si coaja de portocala.Se topeste totul pe foc si se omogenizeaza bine.Compozitia se rastoarna peste negresa si se intinde cu un cutit.Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!