Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 28 martie 2015

Foi cu miere si crema de lamaie




                  Prajiturile cu foi  sunt deserturile copilariei.Cred ca fiecare a fost incantat de foile cu miere umplute cu gem si crema de gris.Adorabila,delicioasa,o reteta pe care as face-o mereu.


                Ingrediente:
             Foi: 3oua,3ling miere,500 gr faina,250 gr zahar,un varf bicarbonat,2ling ulei,un varf de scortisoara,lapte cat cuprinde.
             Crema:1 cana lapte,1 cana zahar,4 ling gris,1 plic budinca instant de lamaie,5ooml smantana pentru frisca,pasta de macese

         
               Mod de preparare:
            Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit de tare.Se fac 3 sau 4 foi,dupa dorinta.Eu am facut 3 si au fost mai groase.Se coc in tava tapetata cu hartie de copt.Foile vor fi crocante si destul de tari.
             Laptele se pune la fiert cu zaharul.Cand fierbe,se toarna in ploaie grisul.Se amesteca bine pana cand grisul incepe sa se umfle.Se ia de pe foc si se adauga praful de budinca cu gust de lamaie.Smantana pentru frisca se bate pana e aproape tare,se adauga budinca de gris si se mixeaza in continuare.
              Se ia o foaie,se unge cu gem apoi se intinde jumatae din crema.Deasupra se pune a doua foaie,care si ea se unge cu gem si apoi cu cealalta jumatate de crema.Se acopera cu ultima foaie si se pudreaza cu zahar vanilat pudra.
              Daca se fac patru foi,aranjarea e urmatoarea; foaie,crema,foaie,gem,foaie,crema,foaie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
              Prajitura se lasa sa stea cateva ore,de preferat pana a doua zi pentru ca foile sa se inmoaie bine.A doua zi se portioneaza si se serveste.
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!