joi, 23 aprilie 2015
Prajitura cu foi de bezea si nuca
Aceasta,minunata prajitura cu foi de bezea,o reteta veche,pe care mama o facea cu drag.Era una din preferatele mele si imi placea s-o ajut pe mama cand o facea.Ajutorul consta in mancatul bezelei si a nucilor.Am facut-o si eu si mi-am adus aminte de anii copilariei...
Ingrediente:
Foi: 10 albusuri,300gr zahar,zeama de lamaie,300gr nuci macinate.
Crema: 10galbenusuri,180gr zahar,4ling lapte,50 gr ciocolata,250gr unt.
Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului.Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare.Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet,cu ajutorul unei spatule.Din amestecul obtinut se coc 5-6 foi.
Foile se coc pe dosul tavii.Se pune hartie de copt de fundul tavii si se intinde o parte din aluat.Foaia se coace in cuptorul preancalzit.La fel se procedeaza si cu restul.Cautati sa impartiti compozitia in parti cat mai egale pentru a avea aceeasi grosime foile si sa fie cat mai egale.Foile se tin in cuptor 10-15min,pana incep pe margini sa se rumeneasca.Imediat ce se scot din cuptor se dezlipesc de pe hartia de copt.Nu se lasa sa se raceasca pentru ca se vor dezlipi mai greu.Atentie cand se dezlipesc, foile sunt foarte crocante,sa nu se rupa!Foile se tin suprapuse,cu hartie de copt intre ele.
In timp ce foile se racesc,se face crema.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Se adauga laptele si se pun pe baie de aburi.Se bat in continuare,pana se ingroasa.Se adauga ciocolata si se ia de pe foc.Untul se freaca spuma si se adauga treptat, crema racita.Se omogenizeaza bine si se umplu foile.
Se da la rece pana a doua zi,timp in care foile se vor inmuia.Se poate portiona si servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!