Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 20 mai 2015

Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni






                         Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.



                       Ingrediente:
                     Blat: 8oua,8ling zahar,8ling faina,4 ling ulei,5 ling puire de capsuni,1 praf de copt,un praf sare.
                    Crema:250gr mascarpone,300ml smantana pentru frisca,100gr capsuni taiati.



                   Mod de preparare:
                Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire.Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni.Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri,amestecand usor,cu o spatula.La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus.Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace pana trece testul scobitorii.
                In timp ce se raceste blatul,se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone.Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine,iar frisca s-a intarit.Daca se foloseste smantana neandulcita,se adauga 3-4ling zahar. Capsunii se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.
                Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra.Se decoreaza cu capsuni taiati felii.
                Se da totul la rece cateva ore,apoi se portioneaza si se serveste.
                Iata o sectiune a prajiturii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!