Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 19 mai 2015

Pui umplut





                          Puiul umplut este delicios indiferent cum este preparat sau cu ce este umplut.Amestecul de baza al umpluturii poate sa difere in functie de preferinte:cartofi,paine,orez,cuscus sau carne.Noua cel mai mult ne place umplutura din paine la care adauga restul ingredientelor.Este foarte gustos si savuros,de aceea e foarte apreciat.


                    Ingrediente:
                  1 pui de 1kg-1.5kg,o jumatate de franzela,3 oua,maruntaiele de la pui:ficatul,inima,pipota,1 ceapa,500gr ciuperci,patrunjel verde,marar verde,sare,piper,rozmarin.


                 Mod de preparare:
               Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa.Dupa ce s-au racit se adauga peste paine.Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se adauga in compozitie.2oua se fierb tare si dupa ce s-au racit,se curata,se toaca marunt si se adauga la compozitie.La urma se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Se adauga oul crud si se codimenteaza cu sare si piper.Se framanta bine amestecul si se umple puiul.
               In partile laterale,sub copane,se desprinde pielea de carne si se umple si acolo.La fel si in partea superioara,unde incepe pieptul.Puiul astfel "aranjat" se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin,se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a pus o ceasca de apa sau supa.Se da totul la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
              Cand puiul e frumos rumenit,iar sosul din tava a scazut,inseamna ca e gata.Se scoate din cuptor,se portioneaza si se serveste.
              Se poate servi ca atare,cu un mujdei de usturoi sau o salata.Ca garnitura,se pot servi legume.Acestea se pot pregati separat sau se pun langa pui,in tava,inainte de a-l da la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!