miercuri, 13 mai 2015
Prajitura cu nuca de cocos si ananas
O delicioasa prajitura cu blat de albusuri si fulgi de cocos.Seamana mult cu Prajitura Raffaello,doar ca,in locul cremei de vanilie e o crema fina,aerata si foarte aromata,cu ananas.
Am vazut prajitura asta in multe combinatii atat cu creme din galbenusurile ramase de la blat,cat si cu frisca in diferite combinatii.Mie mi-a placut mult asocierea nuca de cocos-ananas si,cand am vazut reteta pe blogul Sidoniei,am zis ca musai s-o fac.Asa ca am trecut la treaba.
Ingrediente:
Blat: 8albusuri,150gr zahar,150gr nuca de cocos,2ling faina,1praf de copt,1 praf sare.
Crema: 1 borcan de 400gr gem de ananas,300ml smantana pentru frisca.
Glazura (Royal Icing) :1albus,100gr zahar pudra,zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare.Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina,nuca de cocos si praful de copt amestecate.Se omogenizeaza totul cu o spatula,incet,de jos in sus.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Blatul este copt cand trece proba scobitorii.Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema:Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa se intareasca.In acest moment se adauga gemul de ananas.Se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.
Blatul se insiropeaza cu 100ml lapte rece,iar deasupra se pune crema de ananas.
Glazura: Albusul se mixeaza cu zaharul praf si zeama de lamaie.Compozitia obtinuta se intinde deasupra cremei.
Intr-o tigaie se prajesc 2-3 linguri de nuca de cocos.Nu se lasa mult,doar sa-si schimbe culoarea.Dupa ce s-au racit,se presara deasupra prajiturii.
Se da la rece pana a doua zi cand glazura va fi intarita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!