Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 iunie 2015

Rulada de bezea cu capsuni






                    Este o minunata prajitura cu gust aromat si racoros.Umpluta cu capsuni,zmeura,fragi,visine sau orice alte fructe de sezon, face deliciul zilelor de vara.E foarte usoara si racoroasa.Blatul de bezea nu tebuie sa va puna probleme pentru ca,cu un pic de rabdare si minutiozitate o sa va reuseasca.


                   Ingrediente:
               4 albusuri,4ling zahar,200gr capsuni,500gr smantana pentru frisca,un praf sare.


                    Mod de preparare:
                 Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nivelati bine astfel ca stratul de bezea sa fie cat mai uniform.
                Se da totul la cuptor care trebuie sa fie incins.Se coace pana marginile devin maronii,iar suprafata bezelei aurie.Se scoate din cuptor si,fierbinte,se rastoarna pe o alta hartie de copt.Cu multa rabdare si migala se desprinde foaia de dedesupt pe care s-a copt apoi se ruleaza,pe lung in hartia de copt curata.Se lasa asa sa se raceasca.
                  Capsunii se paseaza cu blenderul.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga piureul de capsuni.Capsunii se pot pune si intregi in frisca.
                 Bezeaua racita se desface din hartia de copt.Se intinde crema si se ruleaza la loc cu multa grija.
                Exteriorul se imbraca tot in crema si se decoreaza cu felii de capsuni.Se da totul la frigider pentru cateva ore,apoi se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!