Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 21 august 2015

Tort cu pere intregi caramelizate




                 Luna aceasta,gazada provocarii Mistery box challenge este Maria Udrea.Pe langa ingredientele acceptate,ea a propus :oua,lapte,smantana de orice fel,mascarpone sau alta crema de branza,cacao,nuca,fructe de sezon,piscoturi,iar ingredientul vedeta sa fie caramelul.O provocare plina de savoare,careia nu i-am putut rezista.


               Ingrediente:
            8-10 pere,10 oua,10 ling zahar+5 ling,.10 ling faina,5 ling ulei,5 ling apa,un praf scortisoara,1 lingurita turmenic,un praf de copt,un praf sare.


                Mod de preparare:
              Intr-o cratita mai incapatoare se caramelizeaza cele 5 ling de zahar si se tapeteaza peretii vasului cu el.,Perele se aranjeaza frumos pe fundul cratitei,cu varful ascutit in sus si se pudreaza cu scortisoara.
                Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare,apoi se adauga ,treptat,uleiul si apa.La urma se adauga praful de turmeric.Se mixeaza totul  bine apoi se lasa deoparte.Se bat albusurile spuma ca pentru bezea.Cand sunt tari,se adauga pe rand zaharul.Se bat in continuare pana se topeste complet.Amestecul de galbenusuri se toarna peste albusuri si se amesteca incet,cu o spatula,de jos in sus.La urma,se incorporeaza faina si praful de copt.
                 Compozitia se toarna peste pere si se da totul la cuptotul dinainte incins.E gata cand a trecut testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoresca,apoi se rastoarna pe un platou.Baza perelor cu caramelul va fi deasupra.
                  Se lasa la frigider pana a doua zi,apoi,dupa preferinta,se imbraca in frisca sau crema de branza.
                Iata o sectiune:


           
              Blatul pufos va fi insiropat cu siropul de caramel format,iar in mijlocul sau troneaza perele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!