duminică, 24 ianuarie 2016
Corn umplut la cuptor
Este modul ideal de a refolosi o bucata de friptura ramasa de la pranz.La fel si painea uscata.Este un delicios aperitiv,dar poate fi servit ca gustare dimineata sau la cina.
Am facut aceasta reteta fiind inspirata de Monica Horoiu,gazda de luna aceasta a provocarii Weekend cu spor.In aceasta provocare,gazda propune trei categorii de retete de pe blogul propriu din care participantii trebuie sa aleaga o reteta pe care sa o reproduca.Monica a ales de pe blogul sau Aperitive,Salate,Retete cu carne de vita.
Nu pot sa descriu in cuvinte blogul Monicai.Pot doar sa spun ca fiecare reteta te imbie,te tenteaza,te face sa salivezi.E greu de ales din asemenea retete.M-am oprit totusi,la acest aperitiv,dar,am personalizat putin reteta.
Ingrediente:
2 cornuri,2 oua,1ceapa mica,2 catei de usturoi,1ling smantana,un pic de lapte,rosii uscate,branza telemea,putin parmezan,sare,piper,o bucata de carnat afumat sau un rest de friptura.
Mod de preparare:
In partea superioara a cornurilor se taie un capac pe lungime.Miezul se scobeste si se inmoaie in putin lapte.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei.Carnatul sau friptura se taie cubulete mici,iar branza se da pe razatoare.
Ouale se bat bine si se adauga restul ingredientelor,inclusiv miezul inmuiat in lapte.Se amesteca totul bine si se umplu cornurile.Deasupra se rade parmezan.Se da totul la cuptor aproximativ 30 min.
Sunt delicioase calde,dar si reci,servite alaturi de o salata sau cu un sos ketchup.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!